Babyterapi

Hvis dit barn viser tegn på ubalance ved at være urolig, utilfreds eller meget ked af det, kan det være en god ide at få barnet tjekket ved en terapeut.

Babyterapi og – massage

Babyterapi

Mange babyer er allerede fra fødslen urolige og utilfredse. Det kan skyldes mange ting. Det kan være barnet under fødslen har fået spændinger og skævheder i nakken og ned langs rygsøjlen, da hvirvlerne kan have forskubbet sig under fødslen. Det kan påvirke nerveimpulser til fordøjelsessystemet, som forstyrres. Har det været en hård, hurtig eller meget lang fødsel, kan der ofte opstå spændinger i kroppen hos baby og mor.

Hvis dit barn viser tegn på ubalance ved at være urolig, utilfreds eller meget ked af det, kan det være en god ide at få barnet tjekket ved en terapeut.

Jeg behandler forskellige problematikker med blide teknikker fra zoneterapi, kranio-sakral terapi, og akupressur  bl.a.:

Fordøjelsesproblemer

Kolik

Snue og luftvejsproblemer

Øreproblemer

Søvnbesvær

Tandfrembrud

Spændinger og ubalance i muskler og organer

Refluks

Allergi

Styrker immunforsvaret

Et barn skal ikke græde, være urolig eller virke irritabel flere dage eller længere tid af gangen.

Jeg tager udgangspunkt i det enkelte barn og vurderer, hvad og hvilke behandlingsformer der er behov for. Jeg lytter til de signaler, barnet sender, og behandlingen stoppes, hvis barnet siger fra.

Et typisk behandlingsforløb vil være ca. tre behandlinger inden for en kort periode. I nogle tilfælde kan en enkelt behandling være nok.

Babymassage

Jeg underviser i babymassage i klinikken eller i jeres eget hjem, alene eller i mødregrupper. Her vil I lære forskellige teknikker og akupressurpunkter, som kan afhjælpe bl.a. ondt i maven, tandfrembrud, søvnproblemer og øreproblemer.

Babymassage er en oplagt mulighed for at skabe en god relation til din baby. Berøring virker beroligende og afhjælper stress. I de første leveår stimulerer berøring den motoriske udvikling, og babymassage øger barnets kropsbevidsthed. Det kan løsne spændinger, stimulere vejrtrækning, blodcirkulation, immunforsvar og fordøjelse samt lindre mavesmerter.

Børn der modtager massage kan:

Blive mere rolig

Føle større tryghed og nærvær

Få mulighed for afslapning og øget opmærksomhed

Få øget koncentration (kan forbedre indlæring)

Blive bedre til at kommunikere

Opleve sig set og bekræftet

Massagen kan gives til børn i alle aldre, og er gavnligt for såvel babyer som større børn i dagpleje, børnehave og skolebørn.

Massagen gives altid på barnets præmisser. Det bedste tidspunkt afhænger af barnets alder. Generelt skal barnet være mæt og ikke for træt.